Saturday, May 21, 2011

Ceriteraku...^_^



Seperti yg dah dijanjikan, ni la kisah yg aku janji nk story tu... actually all about my memories from tadika till form 5...drp aku dilahirkan  d k.l hinggalah aku membesar di kedah...tanah airku yg tercinta sekarang...hehe =)

Kisah ketika kecil...

aku dilahirkan pada tanggal 14 mac 1988 di HBKL...masa tu umur mak aku lebih kurang 25 mcm tu... tak ingt sngt sbnrnya, tp betul kot....hihi..kalo slh sori la k ma...=)time tu kami sekeluarga menetap di hulu klang slangor... di situlah aku mengenal erti kasih syg seorang ibu & ayah...xlupa juga, kami tinggal dgn tok + tokwan... family yg sngt bahagia...time mula2 aku di lahirkan ke dunia mak n ayahlah org yg plg hepy sbb dikurniakan zuriat perempuan... aku di tatang bagai minyak yg penuh... segala kasih syg dicurahkan...time tu aku boleh dikategorikan sebagai tembam la jugak...haha....dr kecik rupanya! ngeee =p

4 tahun kemudian....

4 tahun sudah berlalu, kini emakku disahkan mengandung....yay! dpt adik........the only one that i have! first n last...hehe....9 bulan kemudian adik pula dilahirkan... baby boy! sekali lagi family sngt heppy... dpt sepasang,.. sorang laki n sorang perempuan... bangga! semakin hari adik pula dimanjakan, ditatang bagai minyak yg penuh... ayah akn mandikan kami, pakaikan bedak, then mesti bwk jln2 mkn ais krim... everyday ayah akn buat bnda sama if dia xkeje shift mlm la...kalau ayah keje, mak akn ambik alih tugas tu lepas die balik keje...ooppps, lupa lak nk cita, time 2 mak keje di salah sebuah kedai dobi sekitar taman melawati...aku ingat lagi time 2, pagi2 je b4 mak g keje mak akn kejutkan aku bgn, tp kdg2 aku xbgn, biasala kecik lagi time 2... hehe...bila bgn je mak xde dlm umh, aku akan trus jerit dari dlm kelambu, 'makkkkkkkk'....last2 tok yg dtg sbb mak dah kuar g keje...haha....time 2 mmg gram r...mak dah blaah dulu....haha tp sweeet.....rindu sngt time tu....huhu.... berbalik pd cita adik aku yg sorang tu, time kecik die mmg takut nk ptg rambut... semua kedai die xnak sbb takut, ayah nk ptg pon die xnak gak....akibatnya, mmg panjang la rambut dia, cm pmpuan... haha....tp cumellll......kalau bkesempatan nnti aku uplodkan pic die...haha
 

alam tadika...

now is about alam tadikaku... aku tadika kt Pasti Ilmi Tmn Permata...korang penah dngr x tadika tu??? mesti korang x familiar kan??? tp yg pasti sahabatku, eelya khadeeja mesti familiar... aku pnah nmpk buku nota die ada batch tu...hehe...tul x khaty?? hihihi... time tadika ni ustazah2 die sume pakai purdah...huhu... teringat balik memori lama... aku seronok tadika kt situ sbb ada teman sepermainanku, anak jiranku.... kami mmg BFF 4eva lah org kata... balik je dr tadika aku akn pegi mengaji umh die, sbbnya mak die ustazah mengajar mengaji... sebelah ptgnya pulak, mak dia akan ke pasar2 mlm berniaga... nak tau diorang jual ape??? kek! sngat sedappppp.....mcm2 kek ada.... huhu rindu time tu... lepas balik mengaji je, mesti makcik tu bg kek sorang 1....=)...ha, tetibe teringat pulak habitat habit aku time tadika dulu, balik je dr tadika mesti mak dah siapkan milo siap letak dlm botol susu g...huhu malu! ketagih kottt........dah terbiasa cm tu... habit buruk ni berlarutan sampai aku darjah tiga....memalukan betul! adui~~~... huhu

7 tahun berlalu...

masa berlalu begitu pantas, kini usiaku mencecah tujuh tahun...aku melangkah ke alam sekolah rendah.. di sinilah bermula segalanya.... aku bersekolah di sebelah ptg...pakaian aku pulak pinafore + free hair... gamble x aku? haha....1st day tu ayah  menghantarku ke sekolah...then time rehat pon ayah akan dtg dan tunggu aku kt kantin...bole dikatakan hampir setiap hari hinggalah aku dah mula selesa berada di sekolah itu... aku sekolah kt sekolah kebangsaan hulu kelang, ala sekolah dlm cite P Ramlee, masam2 manis tu... korang cube tngk balik cita tu, mesti ada....hehe bangga kejap! =p... then, balik sekolah ayh akan ambik jugak kalau die xkeje...kalau keje tokwan akn tunggu aku dpn pagar sekolah dgn land rovernya...sangat bahagia time tu...perangai aku dr kecik lagi memang nmpk ganas, lasak mcm lelaki..huhu malu! balik je dr sekolah terus tukar baju lepak dpn tv n isap botol lg.......huhu malunyaaaaaaa.......(blushing)! haha... lepas tu mkn mak suapkan sekali ngan adik...seronok! sekarang bole lg x mak suapkan kakak n adik??? huhu.... aku pnah request, mak ada jugak suap, tp 1 suap je la...haha manis sweeet! then, aku akan ke umah sebelah, taw x buatpe??? main! adui main je keje...almaklumla budak2...haha pakaian aku time kecik mesti sluar pendek + t-shirt mickey @ garfield, wajib! haha...xtaw la nape aku obses sngt dgn 2 karakter tu... =p rutin aku berlarutan hinggalah aku melangkah ke tahun 3...tp time aku melangkah ke tahun 2 aku akan pegi n balik sekolah sendiri...cuba teka naik ape? jalan kaki sorang2.... berani x aku? hehe.... 2la aku mention td perangai aku mcm jantan, berani semacam... haha ....tetibe teringat pulak, time aku darjah tiga, masa nk balik dr sekolah tu, hujan turun dgn lebatnya, aku kan balik jln kaki, then aku bukak kasut sebab kasut basah kononnya.... kalau dah namanya hujan, pakai kasut ke bukak kasut ke, basah jugak! biasala pmikiran budak2, so aku pun jln la balik berkaki ayam smbl pegang kasut...sampai ke satu jln tu, semua jln dah dlimpahi dgn air hujan, tunggu nk banjir je...so aku xpasan la ada longkang ke pe ke kt situ, aku pon jln dgn slumber nya, tetiba aku rasa diriku mcm jatuh dlm kolam...aku jatuh longkang rupanya, haha! seyes lawak kalau ingat balik... adoi....nasib logkang tu xla dlm sangat...huhu.. time menimba ilmu di sekolah tu aku ada bestfrens,,, sarah, amelina, farhana, n intan... aku rindu sngt2 kt diorang... now aku da lost contact dgn diorang since penghujung aku di tahun 3...huhu sedey!

penghujung tahun 1997...

time ni aku berada di tahun 3... family akan berpindah ke kedah....aku sedey sngt.... aku syg sekolah tu... kwn2 aku... guru2ku... ramai yg sedey aku pindah... ramai jugak guru yg syg pdku... especially Cikgu Rozairi, Cikgu Rozaimi, Cikgu Zuraidah n teacher Haniza.... aku rindu diorang....sedey sngt2,,,,sampai sekarang aku teringin sangat nk jumpa diorang suma, tp kt mana harus aku cari mereka? huhu....=(... bestfrens aku pun apa da jd dgn diorang skrg ni? kt mana diorg bljr? huhu...aku selalu doa moga2 one day nanti aku jumpa diorang...'Ya Allah Ya Tuhanku, temukanlah kami...tamatkanlah pencarianku selama ni'... amin! aku berpindah atas desakan tok n tokwanku... hmmmm... terpaksa even xsuka! time 2 dunia teknologi pon sngt kerdil....kami xde sumthing untuk di tukarkan... msg2 pon stil xde fon....hmmm....hanya nama bertakhta di hati... erm aku ingat lgi,salah sorang dr bestfrens aku, amelina... dia hadiahkann aku lirik lagu CT, aku cinta padamu... tulisan tangannya sendiri...aku simpan lirik tu...tp sampai ke satu saat, tanpa aku sedar, lirik lagu tu hilang! adoi....habislah memori aku dgn dia...=( sedey! sampai sekarang aku stil harap dpt jmp diorang... even now dlm FB pon aku try cari, tp xde...xtaw la kot diorang guna nickname... so bnd tu membataskan pencarianku...hmmm....aku pasrah! aku juga pasti satu hari nanti pasti kami di pertemukan juga... insyaallah!

ketika usia mencecah 10 tahun...
kini genaplah sudah 10 tahun usia ku... dan bermulalah kehidupanku di negeri kedah jelapang padi... =p,,, ketika mula menetap di kedah aku merasa sangat bosan... almaklumlah di k.l jauh beza dgn kehidupan kampung... aku mula merasa serba kekurangan...tambahan pula hanya aku, mak, adik, tok n tokwan yg berpindah,,, ayah masih meneruskan kerjanya di k.l... hujung minggu ayah akan pulang ke kampung menemui kami... memang terasa sangat kehilangan... ketika inilah hubungan aku dan ayah semakin renggang.... aku lebih banyak menghabiskan masa dgn mak... hinggalah sekarang mak menjadi peneman utama kehidupanku...ketika awal perpindahan kami, kami menumpang di rumah toksu di sebuah kampung di jln langgar alor star sementara menunggu rumah yang aku tinggal sekarang siap sepenuhnya... kehidupan kampung bagiku serba kekurangan kerana aku sudah terbiasa dgn kehidupan di kota... semua yang aku buat pasti ada yang menegur... especially tentang percakapan, pelatku...aku masih ingat ketika hari pertama aku ke sekolah, kwn2 baru yang aku kenal smuanya bermasalah dgnku... aku sendiri xpasti kenapa... mungkin sebab akyu adalah budak baru yg dtg dr kota... aku berakap bahasa k.l, diorang xpaham....hinggalah pada 1 hari toksu menegurku... 'sekarang dah duduk di kedah, kenalah cakap kedah'... lebih kurang mcm tulah... start drp itu toksu banyak mengajar aku tentang pelat kedah.. serba serbi yg aku belajar... perkataannya mmg pelik... contohnya mcm sarapan pagi, diorang ckp menyorok... aku ingat main sorok2 ke pe...huhu.... malunya time tu... tp lama kelamaan aku dah biasa... hingga ke hari ini even aku dah menyambung pelajaran ke tempat tanah tumpahnya darahku pun aku masih xboleh lari dari menggunakan bhsa kedah.... huhu... then, lebih kurang sekitar bulan ogos tahun 1998 rumahku siap sepenuhnya... sekali lagi kami berpindah ke jitra... ini adalah perpindahan terakhir...kami sekeluarga menetap di situ hinggalah ke saat ini.... aku pun dah hebat bercakap kedah... haha.... aku pun sekali lagi berpindah ke sekolah kebangsaan jitra... dan sekali lagi juga aku mendapat kwn baru... di sekolah inilah aku belajar erti kepentingan ilmu yang sebenar... tapi yg lawaknya aku stil xpakai tudung ke sekolah masa ni...hinggalah pada 1 hari, penyelia petang menegurku.... akhirnya aku memakai tudung pada keesokan harinya hinggalah ke hari ini... dan pakaian sekolahku tidak lagi pinafore, tapi... baju kurung! haha... =) mmg best sangat kalau sesekali mengimbau kenangan lampau... aku bahagia! 

11 tahun berlalu...

ketika usiaku mencecah 11 tahun...aku terpaksa menerima ketentuan ilahi, tokwanku pergi menyahut seruan ilahi... kami redha... beliau disahkan menghidap kanser usus dan paru-paru...  ketika inilah kami tinggal berempat di dalam rumah... ayah masih bekerja di k.l....  sambung balik ke alam persekolahanku, aku sudah mula mendapat kwn karib... pasangan kembar.... Sharifah Zawana & Sharifah Zawani... kemana aku pergi pasti mereka ada.... pendek kata semua benda kami lakukan bersama... time umur ni jugaklah perasaan gatal tu dah dtg.... haha malu! aku dah mula rapat dgn seorang pelajar lelaki.. Mohd Fadhly namanya... seorang pengawas sekolah... kami sering bergayut di talifon, tapi xla bercinta mcm org tua...haha... berkongsi cerita pasal pelajaran dan bertukar2 pendapat je... balik sekolah pun balik sesama... =p  sekarang ni aku xtaw ke mana dia menghilang.... kami terpisah ketika masing2 melangkah ke alam sekolah menengah...kekadang teringin jugak nk jumpa, sekadar ingin tahu apa yg sedang dia lakukan sekarang...huhu... persahabatann kami berterusan hinggalah aku melangkah ke tahun 6...

12 tahun...

ketika ini aku dilantik menjadi pengawas pusat sumber sekolah... seronok! hari2 lepak library...=p... aku perlu struggle untuk UPSR yg bakal menjelma... dlm pada itu aku juga aktif bersukan.... plg aktif bola jaring dgn sahabat2ku yg lain.. aku hepy... ketika ni plak, ada sorang mamat ni, selalu sangat cari pasal dgn aku.. aku pulak jenis yg pantang di sentuh...gr... kemarahan aku memuncak! kami sering bertelagah.. org tua2 ckp kalau gaduh lama2 jd suka.... itu pepatah je pepatung ! haha... rupanya menjadi kenyataan! aku mula rapat dgn dia... mohd faiz farhan...budak yg sangat nakal...mula murai! everyday ada je bnda yg dia nk cari pasal... aku mula rapat dgn faiz ...tetapi ada yg terluka...huhu...sory! fadhly aku tinggalkan...dan hubungan kami semakin renggang... ksian dia...sory... budak2 dulu kan ngok skit...=p...aku stil ingat peristiwa ni... murid tahun 6 diwajibkan mengambil suntikan BCG... aku juga tidak terkecuali... sakit sngt2,,,mkn kene pantang org ckp... tp aku bedal je.. haha... biasa la hari2 aku akan bertelagah dgn faiz hinggalah dia tertumbuk bahuku yg ada BCG tu...ape lagi bernanah la..siap berdarah2 lg... time tu muka dia pucat sngt tngk aku punya bcg berdarah.. haha pdn muka dia! mmg sakit gila time tu... smpai sekarang bekas bcg tu besar sngt2....huhu....aku berpisah dgn dia pun ketika masing2 melangkah ke alam sekolah menengah... huhu sedey! tp time tu je la...now da xde dah... haha


13 tahun....

genap 13 tahun sudah usiaku... aku mula melangkah ke alam sekolah menengah..mula mengenal erti persahabatan, kehidupan, dan kehilangan...aku mula mengenali apa itu pengorbanan... tambahan pula aku marupakan anak sulung... aku bertanggungjawab segalanya ke atas keluargaku kelak... tanggungjawab yg aku galas di bahuku sangat berat...hanya anak sulung akan memahami situasi ni... aku gagal ketika usiaku 12 tahun... aku tidak membanggakan keluarga dalam bab pendidikan... aku gagal mendapat result yg baik... aku gagal menggembirakan kedua ibu bapaku ketika itu... sejak itu aku sedar dan berazam..aku akan bangun dari kegagalan dan akan berjaya satu hari kelak... lenyap sudah segala kisah dukaku di alam sekolah rendah... lembaran baru kini aku buka...ketika ini ayah masih lagi bekerja di k.l... hanya mak yg mendidik kami 2 beradik... ketika ini adikku berusia 9 tahun kalau xsilap... bila adik ada kelas pafa di sebelah ptg, mak setia menunggu di hdpan pintu pagar sekolah... tanpa kereta mewah, tanpa motosikal, tetapi hanya dgn basikal... sedih kalau mengenangkan ketika itu... akhirnya berkat usaha adik sendiri dia berjaya... dia memperolehi result yg cemerlang... dia sentiasa membanggakan keluarga... tidak sepertiku... mungkin nasib tidak menyebelahiku... tetapi satu prinsip yg aku pegang, setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya... aku bangga punya adik sepertinya... tidak mensia-siakan harapan keluarga... sayang kamu!

15 tahun sudah berlalu...

aku mencecah 15 tahun...aku akan mengambil PMR tahun ini.. aku berusaha sendiri... mak menghantar aku ke pusat tuisyen berhampiran...sekali lagi badai melanda, sekali lagi keputusanku tidak membanggakan... aku sedih...;(... maafkan kakak mak... huhu

17 tahun... 

ketika ini SPM mengejarku... aku perlu berusaha lebih keras untuk memastikan aku berjaya kali ini... aku hadiri apa sahaja kelaz tambahan yg disediakan... aku perlu lebih tabah kali ini... berbekalkan semangat dan keazaman yg tinggi akhirnya aku berjaya juga menjejakkan kaki ke universiti... tapi ketika aku berada di tingkatan lima, ada benda yg aku betul2 berkecil hati dgn ayah... huhu...sory...aku xsepatutnya mempunyai perasaan sedemikian.. tapi, aku juga manusia biasa yg sentiasa melakukan kesilapan... kisahnya begini...ketika ini peperiksaan percubaan SPM peringkat negeri dijalankan... aku pergi ke sekolah menaiki motosikal ketika itu...pada hari tersebut, matapelajaran yg aku perlu duduki ialah fizik kertas 1... subjek guru kesayanganku... hujan turun dgn lebatnya pagi itu... selalunya 7.15 aku dah gerak dr umh, xtahu mcm mana pgi tu aku terlewat 5 min.. mungkin terlewat bgn kot sebab tidur lewat mlm tu.. aku pon lupa...  time aku spm ni ayah dah benti keje, so die dah ada kt umah... aku ingat ayah nak hantar aku pagi tu...rupanya dia keluar mencari rezeki.... sedangkan ketika itu aku perlukan bantuan dia, aku sanggup balik jln kaki kalau dia sanggup hantarku ke sekolah pagi itu... ayah  enggan.. aku sedih... dlm hujan yang mencurah dgn lebatnya aku pergi sendiri jugak dgn moto..sambil menangis.. aku sampai di sekolah tepat 8.00 pagi...aku basah lencun... dr tudung smp la ke kasut... kasutku penuh dgn air... kakiku kecut... pagi yg sangat malang... tempat dudukku di dewan peperiksaan terletak betul2 di bwh kipas... bayangkan dgn basah kuyup... betapa sejuknya aku... sambil menjawab sambil menangis.. datang guru kesayanganku menegurku, mengapa menangis?aku menjawab, sejuk.. dia pergi dan membawa jacketnya untuk dipinjamkan padaku... aku jwb sepantas mungkin.... aku keluar awal dgn izin guru berkenaan... aku menangis sepuas hati di toilet.. aku terlalu sedih ketika itu... knp ayah xnk hantar aku? hina sangat ke aku? aku taw aku xpandai... adik jauh lebih bijak... aku ingat ketika adik menduduki UPSR, ayah sanggup cuti 5 hari semata-mata hanya ingin menghantar adik... ;(.. knp aku xdpt semua tu? ketika aku SPM betul2 pon stil sama... aku menumpang ayah slh seorang sahabatku...hmmmm... biarlah...bnda da lepas.. aku dah lupakan... xbaik berkecil hati dgn ayah sendiri... mungkin sbb kejadian tu aku belajar bersungguh2 hingga aku berjaya ke tahap ini...

Thursday, May 19, 2011

Menjawab Tag sahabat saya...Eelya Khadeeja =)

 
1. Apa benda yang paling penting dalam hidup?
Duit. Duit adalah sgalanya dlm dunia sekarang....kalau saya jwb cinta & kasih syg adlh penting, cuaba kamu bwk pergi pasaraya, boleh beli tak? hehe...tak kan? so, jwpn kita sama...=)

2. Benda terakhir yang korang kau beli guna duit mak ayah?
Pakaian...latest saya beli seluar n baju...n of coz duit my mom...heeee =)

3. Tempat ingin melangsungkan perkahwinan dan tema perkahwinan?
Tempat : Darulaman Golf & Country Club...hehe Tema: Garden Wedding... insyallah kalau di izinkan Tuhan... (t'berangan la pulak...haha)

4. Adakah  kau sedang bercinta sekarang?
rasa mcm nk skip jugak soalan ni...tp xpela, sy jwb...honestly YES! but....haha

5. Berapa lama u all kau akan mencintai kekasih u all kau?
erm...smp saya d jemput Ilahi....insyallah....( sbb saya bkn jenis yg jatuh cinta dgn ramai pd 1 masa yg sama).. hehe
 
6. Novel/buku/majalah terakhir yang korang kau beli?
Novel: alaamak.....xingt....xsilap saya last beli time saya part 6 diploma... Majalah: Erm...last beli form 5 kot.. Buku: erm....tah...haha

7. Antara mak dan ayah mana lebih mesra?
Ma...Dulu time kecik rapat dgn ayah...ayah akn mandikan, siapkan, pakai kan bedak, then bwk g jenjln... hehe...but now bila dah besar, everything saya akn syer dgn ma...after that barula ma akn citakan pd ayh..kalau perlu...=p

8. Namakan orang yang kau betol2 betul-betul nak jumpa dalam hidup?
sapa ye? erm...ntahla....rasa mcm xde je...nk kata Tun Mahathit, dah pnah jmpa dah...haha...ntah!

9. Adakah u all kau basuh baju sendiri?
of coz sendiri...tp kekadang bila balik umh, kalau baju da penuh dlm bakul, ma akan basuhkan...reason? sbb dia xsuka tngk baju bertapuk tak d basuh mcm 2...hehe...(malunya)...=p

10. Tempat yang u all kau betol2 betul-betul nak pergi?
Semua tempat....haha...sebab saya suka bjalan...kalau duit saya bermilion2, mesti saya xlekat kt umh... hehe

11. Pilih satu, peluk atau cium?
knp kena pilih? n what kind of question is this? haha... xpela, jwb je la...dua2 bole?... =p

12. Tiga benda tentang orang yang tag u all kau?
Benda apa pulak dah ni? adoi~~
satu : kwn ketika suka & duka
dua : bole memberi nasihat..
tiga : bijak mencari peluang


13. Benda yang u all kau sayang sangat-sangat dalam hidup?
erm.. apa ek? alamak...apa bnda yg aku suka ni??? adoi~~~ erm....koleksi novel & teddy bear saya  kot...

14. Tiga lagu paling suka dan selalu dengar?
i. koleksi Lagu dlm laptop
ii.koleksi  lagu dlm hanset
iii. lagu2 jiwang kot....(time sedey, saya akan cari lagu2 ni)...lyn...

15. Bila tarikh lahir dan dekat mana sambut tahun lepas?
14 mac 1988... sambut kt hostel dgn kwn2....happening!
 
16. Dua blogger u all kau nak tag?
eelya khadeeja
Bint Al-Huda

Wednesday, May 18, 2011

Badai...Badai...Badai...



Seandainya dapat kau selam
Sambil mentafsir tasik hatiku
Cuma tenang di permukaan
Dan di dasarnya bergelora

Persoalan demi persoalan
Membelenggu akal dan fikiran
Tidak ku temu jawapan

Seandainya dapat ku lari
Jauh ku pergi membawa diri
Sebenarnya langkah terkunci
Antara kasih dan juga budi

 

Mengapa kau jua yang kurindu
Walau sudah ku tahu 
Payah bersatu
Hidup denganmu

Engkau sungguh jujur dan ikhlas terhadapku
Tak pernah walau dalam sekali pun
Kau pinta ku membalas
Semuanya itu lambang kesetiaan mu
Bukannya mengaburi mata ini
Atau sebaliknya

Kita bagaikan pertaruhan
Pada yang menyaksikan
Jauh manakah kita bertahan

 


Jika ku tersilap
Pastinya di pandang hina
Terlalu banyak sungguh halangan
Terpaksa ku terjah
Aku pun tidak tahu
Apa yang ingin Tuhan tunjukkan
Adakah ini dugaannya
Hanyalah sekadar untuk menguji setiamu

Seandainya hajat tak sampai
Tanah dan badan pasti berkecai
Terkubur harapan di liang cinta
Kasih ini kita semadikan

Tuesday, May 17, 2011

Teddy's Time!

hye u all...


tadaaa...ni la teddys ksayangan aku... tmpt diorg atas katil aku... hehe.. rindu sngt2...huhu..yg plg bsr n luv shape 2 pemberian insan tsyg,,,,yg oren 2 my luvly mom adiahkn....

entry kali ni only about my teddys...hihi....sweeeet......luv them dmn much! haha...
xtaw la knp aku suka sngt ngan bnd alah ni...sebab sweett kot...syok je peluk time tdo.. haha...

ni teddy2 yg aku kumpul since skolah n dip...

barney ksayangan aku 2 pemberian my BFF time dip... patrick 2 plak my mum kasi...hehe

actually smua teddys yg aku ada ni bkn nya aku beli pon....smuanya from kwn2...family...n ehem2... haha
minat mengumpul teddy ni lahir since aku skolah menengah g...start from that, aku start kumpul... kwn2 bg hadiah n mcm2 lg... aku suka sngt2 masuk kedai2 teddy kt shopping complex 2, tp xbeli pon...


ha yg ni plak my luvly mom jugak yg adiahkan time konvo dulu... hehe...

aku xminat membeli teddy... tp smuanya d hadiahkn...mmg best sngt2 kalau dpt adiah teddy teddot! hehe....u all nk tngk koleksi yg aku ada? t akan d uplodkan k.... mesti u all jelez....haha =p
by  d way, thnx 2 sape2 yg pnah kasi aku teddy k....really appreciate! TQ =)

Saturday, May 7, 2011

"selamat hari ibu" my lovely mum...=)

Di saat ku melihat dunia,
Kau tersenyum menangis gembirra,
Tatkala ku dibesarkan,
kau berikan segunung kasih sayang,
Selaut belaian..


Akan ku gapai kejayaan biarpun tanah tak ku pijak,
Akan ku cari kejayaan untuk kau ibu,
Itu lah yang mampu membuatkan kau tersenyum gembira melihat ku,
Akan ku jadikan bunga-bunga di taman,
tempat lebah mencari madu,
Agar madu yang manis membuatkan hidupmu lebih bererti..


Pengorbananmu akan ku balas,
Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
Biarpun ombak merobek dunia,
Kau tetap ibuku yang satu.




Selamat Hari Ibu buat semua ibu-ibu di Malaysia dan seluruh dunia..…Terutama sekali kepada ibu aku, FARIDAH YAHAYA, kerana bersusah payah menyara dan mendidik aku dan satu-satunya adik yg aku ada, sehinggalah aku menjadi seperti sekarang..Pengorbananmu xdpt aku lupakan...segala kasih sayangmu xdpt d ganti dgn wang ringgit...Kaulah ratu hatiku...I Luv U ma...forever! =)

Friday, May 6, 2011

Hari berganti hari... ^^,

Hari  berganti hari...
dah lama giler blog ni dibiarkan xberupdate! adui ~~~ sory la my blog....ngeee =p
bukan sengaja tp xbkesempatan! BZ...bz memangjang aku ni... asal xupdate blog je bz, asal bz je xupdate blog! haha....apa yg aku mngarut ni ??? adoi.... haha
eh, nk cita apa sbnrnya ni....?? lupa!


haaa........ingatpun...sbnrnya aku dah lama balik jitra, tanah airku yg tcinta...walaupun heaven duk s.alam 2, aku stilllllll rasakan jitra lg heaven dr sgalanya! hehe.... bestnya......cuti kali ni mmg best, sampai bulan sept... tp malangnya aku join prog 3p...so, 9 mei ni tpaksala aku berangkat ke puncak balik....adoi la... baru je lepak 2 minggu kt jitra, dah kena gerak balik puncak...hmmmm.....pasrah! prog 2 memakan masa 3 minggu + exam!...huhu...exam lg.....adoi ~~~


after 3p tu aku akan lepak jitra smp la 12 sept.....yay! yg paling bestnya, taun ni dpt puasa n raya kt umah with family tercinta.....yihaaaa.............! happy! bole la mkn masakan mak aku....xpyh beli2 lg, xpyh skip sahur lg...xpyh b'buka kt dining lg...n mcm2 xpyh lg la.....ish....bnyk lak xpyh aku! hehe..... bkn pe excited lebey..........heeeeeeeee=p

rasanya....spanjang semester break kali ni rasanya aku nk keja....smbil2 tlg ma kt umh jaga budak2 tu... dpt gak side income....masyukkkkkkkk beb! heeee.........bole shoping sakan untuk raya...hehe.....bahagianya semester ni........setelah bgelumang dgn suka n duka spnjang semester kini tiba la masa yg aku tunggu..... masa bermain..........bersuka ria.....heeheheh.........=p seronok!


ok la.........stakat ni je la dulu untuk entry kali ni...aku nk lepak dpn t.v lak...heeeeeeee....... japg nk lyn my fav t.v show.....MAHARAJA LAWAK........heehhe.........xkering gusi......=)



There was an error in this gadget