Thursday, September 22, 2011

Hai hai hai......i'm back!

salam semua...=)

Agak lama rasanya blog ni di biarkan xberupdate...hm...lame sngt2...bkn ape, bz skit dgn urusan2 lain... almaklumla, cuti da 3 4 bulan....sbnarnya ada kisah di sebalik knp blog ni dibiarkan usang tanpa dihujani ceita2.. insyallah lepas ni blog ni akan kembali berupdate seperti biasa...

al kisah bermula bila aku kembali ke kampung halaman nun jauh di utara tanah air.. di jitra kedah... seronok sngt2 dpt jumpa family n yg paling best dapat menyambut Ramadhan dan juga Syawal disamping family tercinta... sudah sekian lamanya aku menyambut ramadhan dgn rakan2 seperjuanganku d hostel.... 3 tahun aku meneruskan kehidupanku sebagai student di merbok kedah, kemudiannya 2 tahun di shah alam... seronok sngt2 suasana ketika kami sama2 belajar... pelbagai perkara yg berlaku kami harungi bersama... suka duka, pahit manis kami bersama..aku bahagia punya kwn seperti mereka...=)

ketika berada di kampung halaman...aku sempat menghabiskan masa bersama family, n yg paling best aku sempat bekerja di 'Bakers Boy'...korang tau ke kedai ape tu??? ha jgn terkezuttt dah la...aku yg ganas2 gini bole keje kedai roti...hahaha....tp best sngt2 ....enjoy! siap kena buat roti lagi.... now berbekalkan pengalaman aku di kedai roti tu selama lebey kurang 3 bln, aku dah pandai buat bun, egg tart, n cheese tart....wahhhhh... bangga pon ada...haha ....kalau la kt umh aku tu ovennya ok, bole la aku bg korang rasa air tangan aku ni... haha....mesti korang rasa cm tak cukup punya....wek=p.. ter over la plak kan...hihi.... tp pngalaman aku time keje tu yg plg penting...mcm2 jenis n ragam manusia yg aku jumpa....spanjang bekerja d situ, pngalaman yg plg aku xdpt lupa, aku rosakkan 12 bj bun....hadoi......rase bersalanye Tuhan aje yg tau....nasibla bos aku tu baik sngt2.....aku syg dia sngt2....thnx kak liza, kak liza bnyk memberi tunjuk ajar kpd aku....die treat kami staf2 die as adik2 je, bkn as a staff...tu yg best sngt2.... kak liza terbaik....! =D

 hm..tulah serba sedikit knp blog ni dah lame xberupdate....hehe....k lah u olls, t ade pluang kte jmp lg k....kalau ade peluang aku akan ceritakan pngalaman ketika lepak2 dgn kwn2 @ karnival suarakami anjuran ASTRO yg berlangsung baru2 ni bertempat di Stadium Merdeka, KL... see u in the next enrty k...Salam




There was an error in this gadget