Saturday, December 18, 2010

~~~Masih Kah Kau Ingat...pd waktu itu...~~~

hari ni aku bgn pg spti hari2 yg lalu...seawal 6.30 pg alarm nfonku sudah mula menjerit2 memintaku untuk bgn

menunaikn solat & mnjalankan rutin harianku spt biasa.... bukak aje mata, fikiranku tiba2 trus tringatkn 

memory2 indah ketika bsama kwn2 spjuangan ketika sama2 menuntut d Uitm Kdh 3 tahun yg lalu... pelbagai

aktiviti kami lakukan bsama...susah dan senang kami tempuhi bsama...aku, pinat, iza, bint, sarah, salma, n

minah..... nama yg xasing lg pd diriku... 1 geng yg sarat dgn gelak ketawa, gurau senda, n xlupa juga kami 

jugalah yg sering mnjadi phatian apb d dlm klas... haha...bahagia n sronok sangat bla d kenangkn smula...

kini... aku sdg mnyambung pengajianku d s.alam bsama dgn rakan2 sperjuanganku yg lain....namun, masih

ada yg t'tinggal nun jauh d utara, d kmpung halamanku... iza n bint...arghhhhhh.....bila d fikirkn semula, knp la

diorg pon xjoin kitorg menuntut d s.alam? aku kangan bangat sama kamu bdua sih....huhuhuhu....sedey ;(...

aku rindukan saat2 ketika kita sama2 bergurau senda spanjang 3 taun kita bsama... mcm2 bnda yg blaku 

spanjang tempoh itu... ada juga rakan sperjuangan yg meninggalkn kami atas seruan ilahi (smoga Rohnya d 

cucuri rahmat, Amin!)... selepas slesai saja mngerjakan solat n kmas umah apa yg patut... hatiku tpanggil2

unutk aku mencoretkan serba sedikit tentang memori2 indah bsama kwn2ku dulu... iza n bint.... bilakah kta

akn bsua lg???? psahabatan yg tjalin skian lama ini xmungkin ku lupa... stiap waktu aku sering tringatkan 

kenangan2 kta... kwn2...masihkah kau ingat, ketika kita sama2 dpermainkn 1 ketika dulu? ketika kita sama2

ditugaskan morganize dinner dulu? shingga kita d gelar 'GENG GANGSTER'... ketika aku bsedih 

mengenangkn nsibku... kamulah yg mbangkitkn smangatku smula... dan kamu jugalah kwn ketika sedih dan

gembiraku...aku bhg punya kwn sptmu.....! masihkah kau ingat, ketika kita sama2 menyewa rumah yg sama d

Tmn Lembah Bujang 1 ketika dulu? hati ini bagai d tusuk sembilu ketika mengenangkn pristiwa itu... aku tlalu 

rindukan knangan itu....kita sma2 main, masak, study, mnyelesaikan asgment bsama2.... bnyk bnda yg kita 

lalui bsama ketika itu... tlalu bnyk jika aku ingin huraikan 1 persatu....cukuplah skadar mengimbas apa yg 

tlintas shaja...aku bharap 1 ari nnti kita dpt bkumpul smula.... kwn2....aku syg kamu! jgn putuskn psahabatan

kita walau apa pn tjadi....InsyaAllah.......Amin......



time ni kita sama2 p the carnival...smp kene tahan ngan polis g...ingt x? hehe

slamat mnjadi isteri org dah kwn kita sorg ni... moga kekal hingga akhir hayat...amin

aku n pinat....ada org kata kmi twin...mayb twin lain mak n ayh kot...hehe

time ni bru hbis klaz yuwi...hehe...going to bowling time...=p

ni plak knangan kt umh open house umh suzi... sdappp! erm yummy yummy...

aku, sarah n suzi...peace!

penat suda main bowling... tp best! hepy sngt...=)

ni plak...@ queensbay... 1st time p, tp xmmpu shopping...haha

ni last sem kami bsama...frenz 4eva!

ni plak @ sunway...with sal n pinat...=p

~~~KaLaU BeRpAcArAn ^-^




Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang
Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya




Friday, December 17, 2010

~~pag! yg Gelap...

sebenarnya pg2 lagi aku dh bangun untuk tunaikn kwajipan sbg umat islam... 

iaitu untuk menunaikan solat SUBUH...

angkat je kpala dr bantal, trus rasa bilik aku b'pusing2...seolah bumi berputar 360'...

pening 99 da...huhuhu

slalu gak aku mengalami keadaan sbegini...

mak ckp ni smua kturunan mak.. aku mwarisi pnyakit mak sbijik...

bak kata pepatah 'BAPAK BOREK ANAK RINTIK'...

aku nk ubah skit, 'MAK BOREK ANAK RINTIK'...hehehe

then, aku trus cekalkn diri, bgn n kerjakan solat...

lepas 2 aku baring balik, ingat nk lelap balik jap...

TETIBA, kedengaran enjin moto ayah yg pulang dr market...

beli LAUK rasanya...aku pon gagahkn diri untuk bgn n tlg my mum kt dapur...

xmo bg mak uruskan sume urusan dpur sorg2... sian mak...die pon bknnye shat sngt...

kdg2, penyakit pening n sakit peurtnya dtg menyapa tanpa d duga...

lepas je selesai siangkn ikan, aku trus telan ubat 2 bj... n mak sruh aku tido...

aku pon smbung la tdo dgn harapan, bgn smula nnti aku dah kembali normal...

Alhamdulillah dgn izin TUHAN, aku kembali normal... 

ubat yg aku mkn td sudah meninggalkn ksan yg positif pd kpalaku...hehe hepy!

stiap kali aku g cek kt klinik je dr. akan ckp...

'Xde pape dik, drh adik sume ok...mungkin ade mslh mata kot...n bole mnyebabkn migrain...

sy nsihatkn adik spy g cek mata n buat spek'...adui....ni yg mls ni... XSUKA!

smp ke hari ni aku x g pon wat spek bru...spek yg lame dah lame sngt, n kene tmbh power... 

mls aku nk g wat yg bru...nnti bkn aku pkai pon... bazir je...haha

kalo g klinik lg knfem dr. tnya...' dah g cek mata blum'? haha

better jgn menyerah diri pd dia... lalalalala...

degil x aku? hehe...bole tahan gak kn???? hehehehe...

arap2 pnyakit aku ni akan hilang 1 ari nnti... 

Insyaallah...dgn izin TUHAN aku akan pulih spenuhnya...

All About Love~~~

cinta itu satu kata yang universal 

yang memberikan warna dan menjadi sumber inspirasi dan kekuatan dalam hidup manusia. 

tanpa cinta hidup tak memiliki makna. 

cinta tergantung bagaimana setiap insan manusia merasakannya. 

cinta yang fitrahnya senantiasa peka atas jati diri sebagai insan manusia 

maka hiduppun berjalan harmoni.

~~~ Fr!ends 'N' Luv ~~~


Life's Too Short
Grab a Funny Picture from pYzam.com







Define: Friend
Free Myspace Layouts






Love All Your Friends
Comments from pYzam.com

!...Sleeping Beauty....!

dah lama rasanye xupdate blog ni ha,,,,bkn ape, bz ngan budak2 je....hehe... kdg2 smp x'tlayan krenah diorg..
.
tambah2 AMAR RAYHAN....sweet gle...hehe

aku kalo shari xmain dgn die mmg xsah...rindu bangat sih....! alamak, t'skeeping INDON la plak! haha

kali ni aku nk cite pasal masa tdo diorg lak...comel!

stiap bdak2 2 ade cara tdo t'sendiri...haha...

tengok sindiri la k....daaaa....




 ni la ammar rayhan....sweet x die? hehe...
comel sesangat!
 aku sayang sngt kt diorg...almaklumla...

adik aku kn sorg je, 2 pon dah besar pnjg...hehe

budak2 skalian, jgn nakal2 k... sian MAK DAH korg!

ni lak baby hanna...haykal namanye...hehe


tengokla hanna tdo cmane...hehe

auni syazana....tdo mniarap je die...xde style lain...haha

ni ammar gak...tp ammar hilman....cube tngk die tdo, ade style lah!

ni khalifa maliki....anak buah my fren, mija...

Tuesday, December 14, 2010

Hanna is back! with her new baby....Haikal...=)

haha...da lame gle xjmpe hanna......bkn ape,

Xsabaq nk tnye DOA....haha

die da makin kurus, tp stil cute cm dulu....
Ari tu umi die cuti bsalin... die da dpt baby bru la... hehe
Haykal namanya....=)
NI la HANNA....=)
B'tambah CUTE!
die da xreti nk baca doa da....bkn xreti sbnrnye... malas je... bnyk nk main....
hayun buai adik pon xmo...gr...
bnyk ckp gle skunk ni...sume die pndai... mak kata cm c'gu plak! haha
tp sweeettttt....kdg2 lawak gak....haha....lg lwk, die xreti sebut 'c'... 'c' die jd 's'...
kalo cicak, die akan sebut sisak....hahahahaha....seyes lawak!

Ha....ni la hanna....CUTE kn? hehe


Friday, December 10, 2010

For The Rest Of My Life...

For The Rest Of my Life
I praise Allah
for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And there is a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side
honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you…loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah
for open my eyes
Now and forever
II`ll be there for you
I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in Jannah
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say
I know that deep in my heart
now that you`re here Infront of me
I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that
I`ll love you eternally......

Thursday, December 9, 2010

penantian itu satu penyeksaan....;(




huhuhu....pyhnye nk cek result....every sem mcm ni....adui la....bosan....sedeyh....risau....mcm2 lg! seksa seksa... huhuhuhuhu....;( 

Wednesday, December 8, 2010

Sulaman Manik @ Labuci... hehe

salam smua.... kt bwh ni ada contoh2 design yg sy leh sulamkan kt bju korg... yg lg vouge tgu la post slnjutnya k... hehe... check it out k...









Tuesday, December 7, 2010

Akanku Tunggu...

 

AYU RIHANA terkejut apabila dia dilamar oleh anak bujang jirannya. Pinangan jejaka egois dan berstatus tinggi itu tidak langsung diimpikan. Tambahan pula, mereka tidak saling mengenali mahupun bertegur sapa sejak tinggal berjiran. Malah, dunia mereka jauh berbeza umpama langit dengan bumi.

Kehidupan Syamil Bakhtiar yang sentiasa dihimpit gadis-gadis cantik kian berubah sejak dia terlihat kepolosan wajah ayu. Dia nekad mahu mendekati gadis kacukan itu biarpun latar peribadi mereka tidak setara. 
Namun, perubahan itu hanya seketika. Ugutan seorang bekas teman tapi mesra Syamil menghumban dia kembali kepada sikap suka berfoya-foya dan bersosial hingga lewat pagi. Jauh di sudut hati, Ayu terluka. Dia sering menjadi mangsa keadaan. Namun, dia cuba bertahan demi kasih dan janjinya. Tanpa jemu, Ayu menitip rantaian doa dengan harapan dia mampu membawa Syamil pulang semula ke mahligai impian yang mereka idam-idamkan.

Monday, December 6, 2010

10 Resipi Cinta...


CHOC

1. Kekuatan berfikir
Cinta bermula dari fikiran kita. Berfikir tentang pasangan ideal yang ingin kamu kenali akan membantu kamu mengenali dia, ketika kamu akhirnya bertemu dengan orang yang tepat tersebut.

2. Kekuatan untuk menghormati
Kamu tidak mampu mencintai seseorang atau apasaja kalau kamu tidak menghormati mereka. Orang pertama yang patut kamu hormati ialah dirimu sendiri. Untuk mulai menghormati diri sendiri, kita patut bertanya pada diri sendiri “apa yang aku hormati dalam diriku?”. Untuk mendapat perasaan hormat dari orang lain, bahkan dari orang yang kamu tidak suka, kita patut bertanya pada diri sendiri.”apa
yang aku hormati dalam diri mereka?”.

3. Kekuatan untuk memberi
Jika kamu mahu menerima cinta, kamu harus mampu memberikannya terlebih dahulu. Makin banyak cinta kamu beri, makin banyak yang akan kamu terima. Mencintai sama ertinya dengan memberi cinta tulus pada dirimu sendiri. Belajarlah untuk melakukan berbagai macam kebaikan. Formula rahsia untuk meciptakan hubungan yang ceria,penuh cinta,dan abadi adalah dengan selalu berfikir “Apa yang dapat aku beri?”dan bukan Apa yang akan aku dapat?”.

4. Kekuatan persahabatan
Untuk mencari cinta sejati,kamu mesti mencari sahabat sejati
terlebih dahulu. Cinta bukan bererti mata kalian saling
berpandangan, tapi lebih bererti bersama – sama melihat ke satu tujuan. Untuk mencintai seseorang seutuhnya, kamu harus mencintai keperibadiannya, bukan fizikalnya.
Persahabatan adalah tanah dimana benih cinta dapat tumbuh. Jika kamu ingin membawa cinta ke suatu hubungan, kamu harus menciptakan persahabatan terlebih dahulu.

5. Kekuatan dari sentuhan
Sentuhan adalah salah satu ekspresi cinta yang paling kuat,
menghancurkan dinding pemisah dan menyatukan suatu hubungan. Sentuhan membuat kita lebih dapat merasakan getaran cinta yang sebenarnya.Tetapi agama Islam melarang kita bersentuh-sentuhan tatkala bercinta, kekuatan ini difokuskan kepada suami isteri..

6. Kekuatan untuk melepaskan
“Jika kamu mencintai seseorang, bebaskanlah dia. Jika dia kembali kepadamu,maka dia adalah milikmu. Jika tidak, maka dia tidak akan pernah jadi milikmu”. Bahkan dalam hubungan percintaan, seseorang perlukan ruang untuk dirinya sendiri. Jika kita mahu belajar untuk mencintai, pertama kita harus belajar untuk memaafkan dan melupakan masa lalu yang buruk serta kedukaan hati kita. Mencintai bererti melepaskan rasa takut, curiga, dan ego. “Hari ini aku melepaskan semua rasa takutku, masa lalu tidak akan dapat mempengaruhiku- hari ini adalah lembaran baru bagi hidupku”.

7. Kekuatan dalam komunikasi
Ketika kita belajar untuk berkomunikasi secara terbuka dan jujur, hidup lalu berubah. Mencintai seseorang bererti berkomunikasi dengannya. Biarkan orang yang kamu cintai tahu bahawa kamu mencintai dan menghargainya. Jangan pernah takut untuk mengucapkan 3 kata magik : “Aku cinta kamu”. Jangan pernah melewatkan kesempatan untuk
mengucapkan itu kepadanya. Selalu tinggalkan orang yang kamu cintai dengan kata – kata mesra, kerana ia mungkin boleh jadi hari terakhir kamu melihatnya. Contohnya, jika kamu akan mati tapi diberi kesempatan untuk menelefon orang yang kamu cinta, siapa yang akan kamu telefon, apa yang akan kamu katakan…dan sekarang…kenapa kamu
menunggu?

8. Kekuatan dari komitmen
Jika kamu ingin mendapatkan cinta yang berlimpah, kamu harus mampu menciptakan komitmen, dan komitmen tersebut akan tercermin dalam fikiran dan tindakanmu. Komitmen adalah ujian cinta yang sejati. Jika kamu ingin memiliki hubungan yang penuh cinta, kamu harus setia
dengan hubunganmu itu. Ketika kamu terikat komitmen pada seseorang, berhenti mencintainya bukan merupakan pilihan. Komitmenlah yang membezakan antara hubungan yang mudah hancur, dengan hubungan yang kuat.

9. Kekuatan semangat.
Semangat, membakar cinta dan membiarkan cinta tetap hidup. Semangat yang terus berkobar, bukan hanya datang dari daya tarik fizikal, tapi datang dari komitmen yang dalam, kemahuan, dan rasa saling tertarik. Semangat dapat diciptakan kembali dengan cara membayangkan saat indah di masa lalu dengannya. Spontan dan kejutan dapat menciptakan semangat cinta. Pokok dari cinta dan kegembiraan selalu sama yang harus kita lakukan adalah mengisi hari – hari kita dengan penuh semangat..

10. Kekuatan dari rasa percaya
Rasa percaya selalu menjadi komponen penting dalam suatu hubungan.Tanpa rasa percaya, seseorang bisa menjadi curiga, cemas, dan takutdan orang lain akan merasa terperangkap dan secara emosional menjaditertekan. Kamu tidak boleh mencintai seseorang secara utuh sehinggalah kamu mempercayainya secara utuh pula. Bersikaplah seakan – akan hubunganmu dengan orang yang kamu cintai tidak akan berakhir. Salah satu cara untuk mengetahui apakah seseorang itu benar – benar untuk kamu, tanyakanlah pada dirimu sendiri “Apakah aku benar – benar mempercayainya sepenuh hati ?” jika jawapannya adalah “tidak”, maka kamu harus berfikir dengan mendalam sebelum kamu membuat komitmen yang lebih jauh dengannya.

Do YoU...



Do you feel me loving you
Do you feel me touching you
Do you feel me wanting you
Do you feel me honestly loving you

But i do have this fear
Fear for loving you
Fear for wanting you
Fear for lossing you

Let me love you the way i do
Let me love you just the way you are
Let me love you where ever you might
And let me love you for the rest of you

Do you feel me loving you?
Do you feel me so close in your heart?
Do you feel me missing you so much?
Do you feel me loving you honestly?

This is what i got left
The only things and feelings that i had for you
This is the only thing that i wanted to
And please dont take it away from me.
Do you feel me loving you?
And yes i really do!


Saturday, December 4, 2010

new work around sem break...=)

ni la bju raya aku yg dulunye kosong...now, da cntik...=p

Ha...ni la keje @ hobi baru aku time sem break kali ni... slain tlg ma aku jahit labuci kt baju2 kurung.... hehe... mula2 xreti...tp dah ade buku, lama2 reti la...hehe...once dah try n bnda 2 jadi, mmg best gle.... smangat trus! ngeee....=) kt atas n bwh ni sample labuci yg dah siap d jahit....=)


ni lak bju raya ma aku yg last year... aku dh sulamkn ngan labuci...=]

Thursday, December 2, 2010

pengisian masa cuti....=)


Ammar Hilma...bkn baby gurl k...=)

ni plak Ammar Rayhan...buah hatiku...comel, debab, nakal, lasak....hmmmm.....tp kalo dia xmai shari pon da rindu....hehe =]


Ni pon rayhan gak....tngh main =)

from left, ammar hilman, alya maisarah, khalifa maliki, n auni ayazana...cute babies =)
Hye smua.... time2 cuti sem gni aku tlg mak aku je kt umh... jaga bdak2, baby2 yg buas2...haha...lebey krg baby sitter la katakn...=p.... ok la gak dr buang masa xwat pa2 kn? hehe...awal2 tu truja gla2 nk jaga diorg, tp bla da lama2...adui la....xlarat la plak...bkn pa, lasak gla bdak2 2....gram... alya maisarah, afif wafi, auni syazana, hanna, ammar hilman, ammar rayhan, khalifa maliki....behave la skit...xlarat ! huhu... tp bla pk2 blik, hepy je ngan diorg...even kdg2 letih gla...hehe...  credit to pn faridah @ my mum... bjaya mnjaga diorg dgn sempurna... walaupun d tmbh dgn leterannya,,,,hehehe,,,, ha.......kt atas 2 la anak2 buah yg aku jaga 2...hehe ...comel....tp mcm2 ragam....tmbh2 rayhan, asyik nk mnjat je...=p



There was an error in this gadget