Thursday, February 17, 2011

tensyen oh tensyen...."_"

entry kali ni berkisar tentang tensyen yg dialami oleh seorang budak...haha....sape ek? aku la budak yg tensyen tu........tekanannnnnn! arghhhhhhhhhhhh tekanan.........=(
sejak dua menjak ni...aku dpt merasakan dan ramai jugak kwn2 yg perasan...tentang apa? tntang apa lg..... berat bdn la........uwaaaaaaaaa.............aku risau!
dulu......=)

memang aku sendiri tak dpt nafikan yg berat aku semakin btambah hinggakan aku sendiri xberani 'timbang'... haha lwk tul....bila ramai sngt yg memperkatakan tentang sensitif isu ni, aku jd tensyen....an bila aku tensyen, aku akan buat apa yg boleh meningkatkan lagi berat bdn...contohnya, mkn nasi! hari2 aku akan menjamah nasi semula...sebagai balasan kpd peningkatan berat bdnku......uwaaaa.....risau jugak akan naik mendadak lagi kalau aku menjamah nasi....? huhuhu...inilah tekanan yg aku alami sekarang....... memang nampak ketara perubahan berat bdnku..........berbanding dulu......kalo dulu nk cari lemak kt perut mmg jauh sekali, tp sekarang xpyh 'search' lg dah....dah memang nmpak sebijik2.....muscle aku xpyh ckp la....mmg nmpk cm aku lyn gym hari2... pdhallll? hampehhhh...........

sekarang,....=(
tp walau setensyen mana sekali pon aku masih tau mengawal nafsu mkn ku....aku akn berusaha mendapatkan berat yg ideal kembali........tp mampukah aku?

Wednesday, February 16, 2011

YAB........sweeeeeeeet!



 
hahahahhaaaa......entry kali ni agak lucu la gak....betul la k'kwn ckp yg aku ni outdated....haha lawak! aoutdated pasal cite korea je k...ngeeee=)
cita 'you are beautiful' tu ha....ala yg heroinnye 'TAE KYUNG' n heroinnye  
'GO MI NAM' tu la....haha
aku tengok pon sebab terpaksa....n terlampau bosan gileeeeeer! hahaha
diorang la yg paksa aku tengok...cmana tah tetiba je t'bukak ati nk layan korea...? kahkahkah...lawak lawak lawak! =p

ni la heroin YAB tu....go mi nam! =)
 

bila dah mula lyn 1 episod, mula nk taw apa jd sterusnya....hmmmm.... bermula la saat aku xberganjak dr dpn laptop....pantang ada masa ja, trus lyn! hahahaha....
erm pd aku cita best la....not bad....bole layan! hehe... yg penting heroin die, sweeeettttttttttttt! sngt3...=)
tp...4 ur info, aku xsuka hero dia...hahahaa....poyo n kerek je..... menyampah cukupppppppp.......(jgn mara k sarah...aku taw ang suka dia! )...haha

ni la hero yg aku suka....bkn tye kyung k...tp, jung yong hwa...=)
 

kiahnya bermula apabila Tae Kyung dan Di Yu sedang mencari  ahli  baru  untuk  kumpulan  idola  mereka, ANJELL. Namun, Mi Nyu menderita  cedera  pada  saat  terakhir. Jadi Mi Nam, saudara kembarnya, diminta untuk menggantikan tempatnya.
memang best gila r....minam terpaksa menyamar jd laki...haha ... dlm imej laki pon die stil sweeet.......sbb tu ramai yg bkenan! hehe...
aku dah habis da layan cite tu....now ngah boring balik.....pdhal bnyk g asgment yg tngh que....huhu.....sabaq na asgment....mood xmai lg.... hahahaha.... =)

ni plak 'pigrabbit' yg hero tu jaitkn 4 heroin die.....sweeeettttt! nk jugak! huhu
 

P/s: kpd sesape yg xlyn lg movie ni....try r lyn k....best! aku bg 4.99 / 5.... haha.....kire best la kn? hehehehe....

Monday, February 14, 2011

Kenangan Terindah...



Entry kali ni akanku coretkan serba sedikit keseronokan yg ku kecapi ketika saat2 bertemu dgn rakan2 seperjuangan ku ketika sama2 menuntut di uitm kedah satu ketika dahulu.... juga meranglkap BFF ku.... amin...<3<3<3.....



tanggal 11 februari 2011...
tepat jam 5.00 p.m......bertempat di perkarangan Perpustakaan Tun Abd Razak 1 (PTAR1), uitm shah alam.... aku dpt berjupa semula dgn rakan2ku....(atau lebih gempak lg, dgn geng2 ganster)....haha.... gempak la sngt kn.... tp pape pon, mmg hepy sangat2 time tu.....dpt jumpa bint, iza, marlia, syud, zura, ain n ramai lg.... hepy sngt2....setelah skian lama tidak bertemu....akhirnya........WE DID IT !...........ngeeeee =)

sebenarnya, kisahnya bermula apb bdk2 uitm kdh mengadakan lawatan ke k.l....untuk melawat library UPSI, UPM, dan juga PTAR1....kami pon xmelepaskan pluang untuk bertemu dgn mereka semua.... mmmg xterkata saat2 tu....hepy gile....bayangkan dah staun lebey xjumpe....mcm2 da jd.... 
ada yg makin kurus, makin cantik, makin tembam pon ada...haha
walaupun saat2 manis itu dtg seketika saja, aku sngt2 menghargainya..... 

tp, ada la jugak yg malunya........hehe....semua kwn2ku kata aku 'gemuk'....ayat 1st yg kluar dr mulut diorg, 'we.....tembamnya hang'......uwaaaaaaaa.........malu siottttttt! huhuhu..........nk buat cmane, aku dh try diet, tp xjd jugak....huhuhuhu..... diorg siap dtg picit2 isi aku, lemak aku lg...lg la aku malu.....huhu...... diorg ckp dulu aku xmcm ni.....pas2 mula la kntroversi.....'hang bahagia ek?'..... hahahaha..... bhg la jugak....tp aku rasa aku mkn cm besa ja, diet la jugak.......tp xtaw la cmana ley jd cmni...........uwaaaaaaaaaaa........... nk kurus cm dulu! 

tp, mak slalu ckp, kalo gemuk pon xpe, jnji sihat.......hehe.....xpela, nk wat cmana kn, kalo dah nk gmuk.... xley wat pe la.......aku redha........jnji aku sihat....

lepas jumpe diorg, salam + peluk cium, terus diorg nk gerak balik dah...huhuu sedey! bas tu pon xsabar2 nk dtg, geram! hmmm.....xpe la, jnji dpt gak jmpe diorg even kejap....hepi!!!!........=)
hope 1 day, kami dpt jmp lg....wat reunion ke....best gak...ngeeeee =)



Monday, February 7, 2011

kawin....kawin....n kawin....=p

Entry kali ni berkisar tentang kahwin....main kahwin-kahwin...haha [boleh main2 lak aku!] ngeeee =p

sebenarmya mid sem break baru2 ni aku dpt spend time kt umh only for 4 days....huhu sedey! ari rabu je aku n family da start gerak menuju ke k.l.... 
sebabnya,,,,,,,,,,,,,,,,,??????

my mak sedara nk kawin....hehe
so....terpaksala kami beramai2 turun ke k.l.....hehe

b4 terus ke k.l tu, kami sempat singgah parit buntar dulu.....umah my nenek sbelah mak....
best sangat2......da lama xmenjengah ke kampung halaman ibuku itu.....mmg freshhhhhhhh habis wa ckp lu..... haha........seronok! mcm2 aku buat..... aku n family hanya dpt bermlm smlm je kt situ....

keesokan harinya kami terus bergerak menuju ke k.l..... seperti perancangan awalnya....
sesudah menunaikn solat subuh....kami bersarapan beramai2.......lepas je selesai srpn, aku pon dah mula berkemas2.....
lebey kurang pkul 8 pagi, kami memulakan perjalanan.....
seronok sangat2 dpt singgah umah nenek sebelah ibuku dulu b4 gerak ke k.l.... agak lama rasanya aku x singgah ke situ......=)

ha...aku pon nk santek jugak....santek x? oppss...sory t'prasan! =p
setelah melalui lebey kurang 4 jam pjalanan, kmi pon selamat smp d pantai dalam...iaitu umah kenduri yg hendak d tuju.......sesampai je kami kt situ...apa lg.....trus lapar gla! hahaha=p
solat zohor n terus mkn nasi.........perghhhhhh......lauk dia....xpyh ckp la, mmg sedappppp habis! haha=p
kari ikan kembung, sayur campur, ikan pekasam grg, sambal belacan.............perghhhhhhhhhhh skali mkn nk tmbh lg..........haha=p 


ni plak...with my mum n lokman...santek x my mum? santek kn...? cm umo 35 je...ngeee
ha.....cita pasal kenduri ni plak......sebenarnya si pengantin pmpuan ni ank kpd nenek sdara aku....means, mak sdara aku la jugak kn...hehe.....di sebelah ptgnya aku n adik tolong2 apa yg patut.... prepare bunga telur, inai n mcm2 lg.....aku pakaikan inai untuk si pengantin tu.....[habis tgn aku! ] haha...

ni half dr hantaran yg ada...xsempat nk uplod smua...=)

esoknya plak, [jumaat ptg].....mjlis akd nikah kt masjid berhampiran.... pngantin msing2 berdebar smcm je aku tngk....tmbh2 si pngantin lelaki.... terlampau brdebar smpaikn tersilap pkai baju...haha.....lwk!

ni cincin from pngantin pmpuan 2 husband nye...=)

patutnya time akad nikah pkai baju mlayu putih, kenduri baru pkai baju mlayu krim......dia g pakai baju mlayu krim time majlis akd nikah....haha.....anginnnnnnnnnn 1 bdn si pngantin pmpuan tu....hmmmmm mcm2 hal.... haha

ni mas kawin from pngantin laki...simple...but stil nice!

da la tu...time lafaz nikah plak, pngantin lelaki silap ckp lg....haha
" aku terima suhana bt md idris dgn mas kahwinya 80 rngt tunai...." haha salah kotttttttttt.......tetttttttt!
supposed tu b " aku terima nikahnya suhana bt md idris dgn mas kahwinya 80 rngt tunai......"...hehe
xpe la, pape pon alhamdulillah smuanya dah slesai.........

hmm...ni plak gamab pas slesai sesi menyarung cincin...heee
slamat menjalani khidupan sbg suami isteri k....hope kali  ni bkekalan...=)

keesokan harinya, iaitu sabtu.......ialah kenduri kesyukuran yg d adakan sbelah pngantin pmpuan....
mmg ramai gla yg dtg.......anggaran lebey krg 60 org je....tup tup lebey krg 300 lebey yg dtg.... nasib lauk cukuppppp........................mmg penat gla time tu........bayangkn, umh sempit, tetamu ramai, tenaga pkerja plak xsmp 10 org...........huhuhu...........memang penat habis la org ckp.......tapi xpe, berbaloi!

ni la my cik yang...=)

semuanya berjalan lancar...........alhamdulillah! dah selamat pon...........
selamat pengantin baru 2 my cik yang n cik mai.....[ suhana n maiyuddin ].....selamat melayari bahtera kehidupan berumah tangga,,,,,,,,,,n smoga bahagia hingga ke akhir hayat........insyallah amin!



ha...ni plak org kuat 'the making of the kenduri' tu... hehehe....especially my mum n dad...mmg bz gle diorg...=)








There was an error in this gadget